Familie interviews

Wordt je moeder 80 jaar of zijn je ouders 50 jaar getrouwd? Een bijzondere gelegenheid vraagt om
een cadeau van blijvende waarde.

Een familie-interview

Het is fascinerend hoeveel bijzondere herinneringen in detail terugkomen als je eens echt gaat zitten voor een interview over je leven. De spelletjes die je deed als kind, het huis waar je opgroeide, maar misschien ook de oorlog of ander verdriet, dat op je pad kwam en waarover je niet veel hebt gesproken. De interviewer trekt samen met jou de laatjes van je herinnering open, op een integere en rustige manier.

Een fijn gesprek bij jou thuis

Door je leven nog eens als een ketting – kraal voor kraal – door je handen te laten gaan, waardeer je alles wat je hebt meegemaakt en wat bij jou hoort. De familie krijgt een mooie geluidsopname van het interview.
Overweeg je iemand in je familie te laten interviewen?

Neem contact op

#familiegeschiedenis #huwelijksjubileum #jubileumcadeau #familieverhaal

Via  Ageeth zocht ik iemand om mijn moeder te interviewen over haar (Nederlands-Indische) jeugd. Dat Ageeth zelf de aangewezen persoon was, is gebleken. In de bijna 4 uur aan gesprekken heeft mijn moeder door Ageeth’s warme en doortastende manier van vragen over haar leven verteld. Zoals mijn moeder zei:”Het was alsof ik mijn verhaal vertelde aan een vriendin, die ik mijn leven lang al ken.

Bastiaan Carels