Over mij

Mijn naam is Ageeth van der Veen. Met ruim 25 jaar ervaring als Oral History interviewer word ik steeds enthousiaster over het interview. Een interview levert zoveel op!

Interviewen brengt mensen dichter bij elkaar

Voor ouderen is het interessant: door een interview gaat je geheugen weer ‘aan’ en komen perioden en gebeurtenissen terug die waardevol voor je zijn geweest. De opbrengst van een levensinterview is een tape met het verhaal, natuurlijk. Maar ook: erkenning, en een verdieping van het contact. Daarom leer ik mensen ook wel zélf het interview af te nemen bij hun ouders. Ik vind familie-interviews heel fijn om af te nemen: een inkijkje in hoe het leven vroeger was, elke keer weer zo verrijkend en dierbaar.

Het interview is ook interessant voor organisaties!

In een uur kan je enorm veel te weten komen over elkaars werk en visie. En het kost niks, alleen een beetje van je tijd. Ik werk ook voor onderzoekers, die voor hun onderwerp veel interviews nodig hebben die zorgvuldig zijn afgenomen. Of het nu gaat over ervaringen van veteranen, de lessen die we kunnen leren uit de coronabestrijding of veranderingen in een beroep door de jaren heen: ik vind het heel boeiend om bij de dragen aan onderzoek en het land in te gaan voor kwalitatieve diepte-interviews.

Een greep uit mijn opdrachtgevers:

Mijn opleidingsachtergrond: Hbo-V en MA Algemene Letteren met Geschiedenis, Voorlichtingskunde en Journalistiek.

Neem contact op